Vera – Almeria regionen

Vera-Almeria regionen – fantastiskt väder, oändliga stränder, spela golf.

Almeria är en provins i sydöstra Spanien i regionen Andalusien. Kustlinjen mot Medelhavet betyder ett varmt och subtropiskt klimat med varma och långa somrar och milda vintrar. Det är även konstrasternas provins med vita stränder, berg och öknar, här finns ett stort utbud av fantastiska naturupplevelser och olika slags aktiviteter som golf, dykning, ridning m.m.

I närheten av den romantiska staden Vera och kustsamhället Garucha hittar vi dessa hus och lägenheter med sina väl utvecklade bostadsområden som beskrivs i våra objekt på denna hemsida.

Vita stränder, sol och hav.

Regionen erbjuder ett av de mest kompletta utbuden av sol och stränder i Spanien. Långa stränder med finkornig sand där besökaren kan njuta av många aktiviteter inom kort avstånd. Veras strand omfattar 17 km badstrand och har det mesta man kan önska sig av vattensporter som vindsurfing, vattenskidor och dykning.
Vera strand

Sportaktiviteter på land med golf, tennis, ridning….

Inom området Mojácar-Vera erbjuds flera olika sportarrangemang och fritidsaktiviteter exempelvis golf, vattensporter och hästridning i bergen.
Golf har utvecklats stort i regionen. Här hittar du 4 förstklassiga golfbanor inom 10 minuters avstånd.
Tennis kan du spela och tennisplaner hittar du enkelt inom områdena där du bor.

Kultur och historiska upplevelser

Vera-Almeria är ett naturskönt område med ett oerhört soligt och behagligt klimat året runt. Lyckligtvis så har de unika, vita byarna inom området behållit sin charm under åren och är därför är en av de vackraste regionerna inom Andalusien. Mojácar  är en 400 år gammal by som ligger på en kulle någon kilometer från havet. Här hittad du labyrinter, smala gränder fulla med småbutiker och restauranger. Mojácar har kvar sitt starka moriska inflytande och charm och strax nedanför den ojämförliga by är den vita långsträckta stranden belägen.

 Al Andalus Resort och Pueblo Salinas är belägna inom detta fascinerade landskap med flera olika golfbanor och vita stränder på gångavstånd.